16 Mart 2015 Pazartesi

Kış ağırlıklarına veda...

Bugün elimizde ne var? Kendi kendime bunu sordum bugün elimde ne var? O kadar birikmiş ki anlatılacaklar. Hangi birinden başlasam derken aklıma düşüverdi hepimizin ortak bir sorunu; kilo vermek.

Şimdilerde yeni yeni yöntemler deniyorum bu konuya ilişkin. En başta hepsinin birbirine bağlandığı bir süreç söz konusu. Her biri bir diğerinin kapısını açtı yeniden.

Yeme içme dengemi koruduğum müddetçe kolaylıkla kilo verebilen bir bünye aslında benimkisi. Son dönemde yemek yeme güdüsü ise oldukça arttı. Seviyorum ben yemek yemeyi. Bu dünyanın zevk veren eylemlerinden biri. Yeni olan lezzetleri de denemekten tutun da eski olanın yeniden sunumunu tatmaya kadar geniş bir yelpaze söz konusu. Durum böyle olunca da “kilo alırım” endişesiyle yenen her yemek zevkin ötesine taşıyor beni. Bu benim ilginç bakış açım elbette kimbilir nerelerden satın aldım; "yersen kilo alırsın" yargısını...

Bu konu sadece diyetlerle, yemenin düzenlenmesiyle çözülmüyor benim bakış açımla. Öncelikle altta yatan sebeplerin temizlenmesi önemli. Bilinçaltının bu duruma alıştırılması. Çünkü kendisi öyle duvarlar örüyor ki kendi çapında “yediğim su yarıyor” noktasına ulaşıveriyorsun. Bilinçaltının buna hazırlanması konusunda sevgili arkadaşım Ebru (İnderesi Mutlu) yardımcı oluyor bana. Daha önceden öğrendiği yöntemlerle yürütüğü çalışmayla bedende kanca olarak takılı kalmış, sürekli yeme durumuna iten duyguları temizliyor bir güzel. Burada en önemli kişinin yine kendisinde, seçimlerinde. Bedenimi dinlemek uzun zamandır seçimim. Hep ona sorar buluyorum kendimi; “kilo vermek istiyor musun?”

Gelen yanıt doğrultusunda akışa izin veriyorum. İki hafta önce Ebru’yla yaptık çalışma ve bedenim yeniden sinyalleri göndermeye başladı. Daha az yemek yeme, sağlıklı ürünleri tüketme üzerine. Bu gelenler de öyle zorlayıcı, baskılayıcı değil; günlük olanın içinde uyaranlar gibi. Yaklaşık bir buçuk saat kadar çalıştık Ebru’yla ve sevgili bilinçaltım yine patlattı bombaları. Bu tür çalışmalara ilgili duyanlar bilirler açıldıkça açılırsın, neler depolar bilinçli zihnin oralara. Açığa çıktıkça  fark edip “aaa evet bunu da yapıyorum”lara geliverirsin. Ebru biraz daha fazla temizledi bu kez. O temizledikçe ben de hafifledim elbette.

Bu noktada da izinde olmayı seçiyorum her daim. Yapılan her çalışmanın fiziksel anlamda yansımalarını rahatlıkla görmek mümkün. 

Bunu tek başına bu çalışmayla sağlamak mümkün; ben bunun yanına bedenimin davet ettiği bir başka çalışmaya daha gönüllü oldum. Bu ne yaratacak? beklentisini de bir güzel temizleyip ona da izin verdim. Bu kez Esin’le çalışmalara devam ediyoruz. Esin (Yavuz) Sağlıklı Yaşam & Beslenme danışmanı. Bana uygun bir menü hazırladı. Ebru’yla beraber kilo vermeye hazır olan bedenimin bu menüyle yaratacakları benim için de merak konusu. Buna ilişkin beklentileri temizleyip dün başladım. Heyecanla devam ediyorum işin enteresan yanı o eskiden yediğim yemeklerin hiçbirine ilgi duymuyorum; eskiden verilen diyet menüleri bedenimde gerginlik yaratırdı. Oysa şu an bedenimde hissettiğim bir genişleme söz konusu.

Bu hediye benim ilginç bakış açımla bilinçaltımı bu yönde temizlemek. O ikna olduğunda beden de rahatlıkla uyumlanıyor.


Bundan daha iyi nasıl olur? Başka neler mümkün?

Share

26 yorum:

  1. Benim için çok önemli bir yazı.. Benim de son 10 yılda aldığım ve bir türlü kurtulamadığım ağırlıklarım var. Esin Hanımın sayfasını hemen inceleyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu anlamda deneyimlediklerimi aktarmaya devam edeceğim. Sevgiler.

      Sil
  2. bende ağırlıkların üzerine sürekli yenileri ekleniyor:( teşekkürler,ben de bir inceleyeyim.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda her iki arkadaşımın yaptıkları çalışmalarla bendeki süreç hız kazandı. Umarım sizlere de katkısı olur. Sevgiler...

      Sil
  3. Yapamadığım tek şey diyet bu konuda iradem çok zayıf, nasıl yapabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyet ben de çok tercih etmiyorum. Ebru ile yaptığımız çalışmayla bununla ilgili yargılarımı yıkmama, bu konuda geliştirdiğim kanca duyguların temizlenmesine yardımcı oldu. Yürüttüğüm diğer çalışma diyetten çok sağlıklı beslenmeye yönelik.

      Sil
  4. Maalesef ben de yemek yemeyi sevenlerdenim. Biraz daha iradeli olmam gerek sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahide Hanım aslında bunu bize biraz da bilinçaltımız yapıyor. Bu nedenle ben öncelikle buna çalışmayı seçtim :)

      Sil
  5. Benim için çok güzel bir yazı 10 sene evvel sigarayı bıraktım aynı anda menopoza girdim birden 10 kilo birden aldım bir türlü bu ağırlıkları atamadım. bundan sonra sizi Esin hanımın sayfalarını takipdeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır Çiğdem Hanım ;) Buna bedeniniz de hazır mı? Onu da ihmal etmeyin olur mu?

      Sil
  6. ahh zayıflamak istiyorum da şu kek muhallebi olaylarını bırakabilsem süper olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin ortak sorunu aslında bu. Ben bu deneyimlediğim yöntemler sayesinde onlardan da vazgeçtim. Tüketsem de çok aza indirdim. Çok zor gibi görünse de bir kere bilinç ikna edildiğinde kolaylaşıyor her şey. O zaman değiştirilen yeme alışkanlıkları da kolayca uyumlanıyor bedene. Sevgiler

      Sil
  7. bende incelemem gerektiğini düşünüyorum..teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolaylıkla olmasını dilerim :) sevgiler

      Sil
  8. İstediğiniz kiloya sağlıkla ulaşmanızı diliyorum ben de hayatım da bir kez diyet yaptım 10 kilo verdim sonra bir yerlere gidilip gelince rutin bozuldu sonrasında 7-8 kg mı geri aldım şimdi kendmce bir düzen oturttum(beden aklıyla zayıfla kitabı çok iyi oldu benim için bakalım inş. kiloları geri yollarım en azından şimdi daha sağlıklı besleniyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı beslenmek bedende depolanan fazlalıkların da atılmasını kolaylaştırıyor. Aslında zaman zaman bedenimize ihtiyacından fazlasını veriyoruz. Sanırım sorunlar da o zaman başlıyor… Sevgiler

      Sil
  9. her şey beyinde bitiyor o zaman ben hamileyken 4 kilo aldım ne güzeldim fittim ne oluysa doğumdan sonra oğlan süt olsun ye kızım envay çeşit yemekler pişti soğanlar,bulgurlar vb aldığım kiloları verememek dolaptaki onca kıyafetin içine girememek sinir bozucu lnkleri sıkı takip edeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Funda Hanım, aslında yaşadığınız süreç benzer. Gerçekten çok sinir bozucu evrelerden geçiyor böyle dönemlerde. Önemli olan farkındalıkla bedeninizle işbirliği yapmak. Umarım bu paylaşımlar işinize yarar. Sakın sinirinizi bozmayın, unutmayın önemli olan kaç kilo olduğunuz değil; sağlıklı olmanız. Sevgiler

      Sil
  10. Ben de fazlalıklarımdan her defasında kurtulmak niyetiyle diyete başlamayı düşünürken kendimi mutfakta kek börek yaparken buluyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Çoğunlukla yaşadığımız gibi. Ben de pasta falan yerken buluyordum. Şimdi beslenme alışkanlıklarımı değiştirme üzerine bir çalışma yapıyorum. Bakalım sonuçları paylaşırım yine. Sevgiler

      Sil
  11. Yazınız kiloları ile başı dertte olanlar gibi benim de dikkatimi çekti:))
    ah o bilinçaltı bize neler yapıyor, farkında olamıyoruz.... benim gibi yemeği seven, yapmayı seven biri nasıl kilo verecek bilemiyorum ama yazdığınız gibi beslenme alışkanlıklarımı değiştirmem şart... sizin paylaşımlarınızı takipteyim... size kolaylıklar diliyorum... sevgiler Hande hanım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanım teşekkür ederim yaptığım beslenme değişikliğinin ilk adımı bedenin yeme istediğinin kaynağına ulaşmak oldu. İkinci adım beslenme biçiminin değişimi. Bu konuda geçmiş dönemde de yaşadığım deneyimler de gösterdiki benim kilo değişimim bedensel açlık hissinden değil :) Bu nedenle öncelikle buna sebep olan nedenler üzerine yoğunlaşıp, ondan sonra da beslenmeye dönük değişimleri kabul ettim yaşamıma. Hayatta en önemlisi sağlık… Bu nedenle de beslenmemi farklılaştırmak istedim. Sevgiler :)

      Sil
  12. Bende kilo vermek istedim ama başarılı olamadım.
    çözüm sanırım şu benim evimde mutfak olmamalı..

    YanıtlaSil
  13. Darısı başıma :)
    Size başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerli..

SYMRNAİZ BÜTÜN HAKLARI SAKLIDIR. ©2014

TASARIM-GULTASARİM