2 Mart 2015 Pazartesi

Güzel bir eğitimin ardından...

Fot: Ufuk Tozelik
Sınırsızlıkta sıkışmış kozanın içinden çıkma savaşında bir adım daha atmanın neşesindeyim. Olağanüstülüğün kaçıklık çizgisinde tutunan ben artık bunun ne kaçıklık ne de normallik tanımıyla değerlendirmiyorum. Zira bu hayatın tek bir normali yok! J Belki de bundan öte normal görünmeye çabalayanı var enteresan bakış açımla...

Herkes normalliğini yaşayadursun kendince, ben normal olmayanın kahkahasındayım. “Aman ne güzelmiş”  böylesi. Sorgulamadan, yargılamadan, kendine iyi gelenle beraber, zihnini yormadan, düşünceler, bakış açıları arasında kaybolmadan akanla beraber direnmeden gitmek.

Sadece akışa izin vermek...

Her şeyin olacağına ulaşacağı sonuçlara odaklanmadan neşeyle yaratabilmek. İzin verip salınarak yürüyebilmek. Bir yaprak gibi diye örneklendirmiştim geçen gün yazımda. Aynen bir yaprak gibi kalabilmek.

Hafta sonu eğitimdeydim yine. Kendimi sınırlandırıp hapsettiğim bir konunun eğitimi. Olağanüstülüğü kabul etmenin eğitimi. Bu dünyada yalnızca görünen değil de görünmeyenin de gerçekliği. Aslında her zaman bir arada olduğumuz inkarda yaşadığımız korkuları bıraktım bu eğitimde. Berna Şirin ve katılan diğer arkadaşlarımla bambaşka bir boyutun kapısını araladık.

O boyutta var olanla nasıl anlaşılır deneyimledik. Kendimce muhteşem yetenekler açığa çıktı. Normal olanın sınırlandığı bu yetenekler aslen ayakta tutan bizi; kiminde bir sanat eseri, kiminde el emeği, kimin de ise bir yemeğin lezzetinde açığa çıkan... Herkeste olan, kiminin ise hala normal sınırları içerisinde arayıp da bulamadığı.

Sınırlar, bakış açıları, yargılar kalktıkça alttan çıkan sen bambaşka...

Bu hafta beni bu eğitim konusunda cesaretlendiren, gitmem için destekleyen herkese binlerce kere teşekkürler. Berna bu katkı için teşekkürler. Hayatımda yeni bir sayfa daha açıldı.


Katkıların artarak çoğalması için başka neler mümkün?

Fot: Ufuk Tozelik 

Share

14 yorum:

  1. Seçimlerimiz yaşamımızı yaratır... Seçtin... ve yaratıyorsun Hande'ciğim... Eğitime katılmayı seçtiğin için... hayatında fark yaratmayı seçtiğin için... katkı olmama izin vermeyi seçtiğin için.... asıl ben sana teşekkür ediyorum... Yolun açık.... Tüm yaşam sana kolaylık neşe ve ihtişamla gelsin...

    YanıtlaSil
  2. Seçimlerimiz yaşamımızı yaratır... Seçtin... ve yaratıyorsun Hande'ciğim... Eğitime katılmayı seçtiğin için... hayatında fark yaratmayı seçtiğin için... katkı olmama izin vermeyi seçtiğin için.... asıl ben sana teşekkür ediyorum... Yolun açık.... Tüm yaşam sana kolaylık neşe ve ihtişamla gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim. Katkıların çoğalması için neler mümkün? Harika bir eğitimdi, aldığım eğitimlerin hayatımda yarattığı değişim zaten ortada… İyi ki hayatıma dokundun :) Birlikte başka neler mümkün?

      Sil
  3. ne güzel anlatmışsınız,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Normal(miş) gibi olanları da unutmamak lazım :)

    YanıtlaSil
  5. Görüyorumki bazı şeyler insanın hayatında ufakta olsa mutlu kılıyor..Mutlu olduğunuza bende sevindim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katıldığım eğitimlerden, okuduklarımdan fark ediyorum ki, içinde bulunduğumuz durumların izninde olup akışa bıraktığımızda kendiliğinden gelen bir mutluluk sarıyor hayatı. Aslında çok da uzak değil… Sevgiler ...

      Sil
  6. Olağanüstülüğün tanımına uygun bir fotoğraf seçmişsiniz. O merdivende oturup biraz sessizliği dinlemek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandığım fotoğraflar arkadaşlarımın çektikleri… Bir masal dünyasının merdivenlerini anımsattı bana.

      Sil
  7. Hep belli çizgiler içinde,köşeli bakış açılarıyla,suya yazılmış toplum kurallarıyla yaşıyoruz.Bu arada hayatı kaçırıyoruz farkında olmadan.. Çok güzel bir eğitim almışsınız,bunu herkes yapmalı-yapabilmeli..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Yaklaşık bir senedir devam ediyorum ve bambaşka bir hayatın kapıları açıldı. Hayatın bu kadar rutinleşmiş sırada bir yer olmadığını hissediyor farkına varamıyordum. Kolaylıkla, neşeyle herkesin farkına varabilmesi için neler mümkün? :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bir eğitim almışsınız:) sanırım hepimizin kozasının içinde bir başkası var,bunun farkına varıp ortaya çıkarabilmek mutluluk sebebi olsa gerek..hayatımızda küçük şeylere takılıp büyük üzüntüler yaşamanın anlamı yok aslında..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayata farklı bakış açılarıyla bakabilmek adına gerçekten güzel bir eğitimdi. Teşekkür ederim :) Sevgiler...

      Sil
  10. Çok güzel bir eğitim almışsınız.Yazıya dökmeniz de çok güzel .Her zaman mutlu olmanız dileğiyle...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerli..

SYMRNAİZ BÜTÜN HAKLARI SAKLIDIR. ©2014

TASARIM-GULTASARİM