5 Aralık 2014 Cuma

Artık değişim :)


Regresyon Terapisi'nin ardından başlayan süreç, bir meyvenin kabuklarını soymak gibiydi. En alttaki çekirdeğe ulaşıncaya kadar devam eden bir temizlenme. 

Ruhun tıkanıklarını keşfetme, onları serbest bırakıp yola devam etme…

Bu deneyimin ardından hayatımda daha fazla bu alanları araştırmaya başladım. Benim atladığım; bu alanda yürütülen birbirinden farklı bir çok yöntem olduğuydu. Ben sadece bir iki yöntem, bir iki kitap diye düşünürken; karşıma tonlarca kitap, film, belgesel, uygulama, araştırma çıktı. Hepsine ulaşmak, elbet mümkün değildi. Ben de ulaşabildiklerimden başlayarak kendimi eğitmeyi seçtim. 

Bu alanda kendini eğitmeye başlamak, ruhunu dinlendirmek, bedeninle uyum sağlamak gibi birden çok bileşeni beraberinde getiriyor. Kendini eğittikçe farklı bakış açıları da hayatına kendiliğinden giriveriyor. Aynı zamanda yöntemler de tabi. 

Bunlardan biri de Access Consciousness®. Yargısız olmanın hafifliği, sorularla sonsuz olasılıklar yaratabilmenin keyfiyle birleşince ortaya çıkan yaratıcılık ve neşe…

Peki nedir bu yöntem? Potansiyel enerjinin olduğu gibi açığa çıkması diyebilirim. Peki bu ne demek? Hepimizin bir enerji noktası olduğu gerçeğini kabul ederek yaşamanın farkında olmaktan bahsediyorum. Sen bir enerji olarak bu dünyada varsan; karşındaki her şey de bir enerji aslında. Ve eğer istersen o enerjiyle bütünleşip kendi özünden bambaşka bir enerji alanı yaratma şansın da var. Hadi bakalım işi biraz daha sadeleştirelim. Hayatın en zor gördüğümüz anlarını bile yıkabilecek potansiyelin içimizde var olan enerjiyle mümkün olduğunu söyleyelim mesela. Ve bunu denemeye kendimizden başlamak...

İlk duyduğumda farklılığı sebebiyle oldukça değişik gelen; ama hayatı bana “Kolaylık, neşe ve ihtişamla” getireceğini iddia eden bu uygulamanın değdiği yaşamlara neler yapabileceğinin sınırlarının ortadan kalktığını gördüğümde heyecan verici boyutuyla kabul ettim onu. Yaşamda tam da istediğim, hayatımda aslında yeri olmayan her yargının birer birer yıkılabileceği ise tam anlamıyla mucizenin kendisi oluverdi. Berna’nın (Şirin) Bars Uygulayıcı Eğitimi sayesinde hayatıma giren Access®; yaşamımın da bir parçası oluverdi. 

Sadece ben değil, beş yaşındaki oğlum ve eşimin hayatında oluşan değişimler her geçen gün keyifli bölümlerin eklendiği bir hikayeye dönüşüverdi. Bu kadar basit mi? Evet. Bu kadar basit. Ne zorlu tedavi süreçleri, ne de canınızı sıkan detaylar olmadan sadece kendiniz olarak devam etmeye dönük bir dünyanın kapılarını aralayan bir teknik bu. Yaşamın içinde sıkışmış debelenen ruhunuzun kolaylıkla dinginliğe, mutluluğa ulaşmasına izin veren gizli bir anahtar.

Hayatta seçeneksiz olmadığını kanıtlayan bir duruş veriyor, çaresizlik değil; birçok seçeneğin önünü ardına kadar açıyor, mutluluğun sahip olduğun ve olabileceğinle değil sadece kendinle yaratabileceğin gülücüklere sahip olmanın sırrını öğreniyorsun.

Tüm bunların yanında en güzel hediyelerden bir tanesi de karşındaki insanlar ve yargılarıyla değil kendinle, özünle buluşup sen olanı yaşamak adına hayatına yön verebiliyorsun. Buna değemeyen insanlara üzülmek yerine “Onların da bu katkıyı alıp, hayatlarınla kullanabilmeleri için neler mümkün?” diye sorabiliyorsun mesela.

Henüz 5 yaşında bir çocuk annesi olarak, onun seçeneksiz, pasif yetişmesini engelleyerek, aslında hayatta ne kadar çok seçeneğe sahip olduğunu görmesine izin verebiliyor. Onu sakinleştirip, çocukça saflığında eşitlenebilmenin beraberce keyfini sürebiliyorsun.

Bir dönem danışan olarak yer aldığım bu yerde artık benzer sıkıntıları yaşayanlara katkı sunabilen biri olabilmenin de mutluluğunu yaşıyorsun. 

Ruhsal yolculuğum hala devam ederken, bu kadar hızlı sonuç veren bir yöntemin verdiği değişim sorularla yaşamımı, soru olmamı sağladı. Şimdiler de sorarak deneyimliyor, gelen yanıtları ise temizliyor; böylece sonsuz olasılıkları hayatıma davet ediyorum.

Hayat hakikaten mucizelerle dolu ve biz bunları erteleyip kötülüğü davet ettiğimiz her gün aslında umutsuzluğu, sevgisizliği, kavgaları, çekişmeleri ve gerçekte asla değmeyecek tonlarca olumsuzluğu da beraberimizde getiriyoruz. Bunu değiştirmek hakikaten mümkün.

Hayatta senin en çok değiştirmek istediğin aslında ne? 


Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerli..

SYMRNAİZ BÜTÜN HAKLARI SAKLIDIR. ©2014

TASARIM-GULTASARİM