10 Şubat 2015 Salı

Keşif zamanı...

İşine aşık insanlar var gördüğüm. Kendi küçücük olsa bile yaptığı işlerle devleşenler. Blog yazmaya daha yeni başladım. Biraz arkadaşlarımın zorlaması, biraz kendi isteğimle... Öyle çok büyük iddialarla da değil aslında. Yazı beni nereye yönlendirirse oradan gitmek. Akışa bırakmak adına da yazıyorum. Kendimi; en çok da yeryüzünün saf halini anlatmak derdim.

Kendimi derken öyle böbürlenerek değil de deneyimlediklerimi kapı olması için. Benim seçimlerim elbet senin de değil. Herkes kendi için seçer. Dün Access Consciousness®’in bir ses kaydını dinleme fırsatı buldum, yine binlerce fikir akışa geçti. Bu enerjinin milyarlarca insanın sonsuz seçeneklerin içerisinde olma fikri umutlandırıyor beni. Korkunç bir umutsuzluk tarafından değil de dünyadaki bu çekişmeli yaşamın bir gün gerçekten değişebilecek olduğu fikrine yaklaştırıyor.

İşine aşık demiştik... Birkaç gündür girdiğim blog gruplarında gördüklerim aslında bu ifade ettiğim. Her alanda yazanlar var.  En çok yemek yapmak mesela. Bana göre ayrı sanat, ayrı bir emek. “Aman canım ne var bunda ben de yaparım” demeyin hemen. O lezzeti tutturabilmek için el hüneri gerekiyor. Sonra kendi yaptıklarını anlatanlar, ne kadar güzel yaratımlar var. Herkes ayrı bir hikaye buralarda...

Hafta sonu bir blogger arkadaşımın çektiği fotoğraflarla İzmir’deyken; bir başka takip ettiğim sayesinde İtalya’daydım mesela. Ya da en sevdiğim tatlıyı yapmaya çalışırken buldum kendimi. Ayrı bir dünya bambaşka bir aşkla devam ediyor herkesin yaşamında.

“Severek yaptığın bir iş”in olsun yaklaşımı bana biraz bunu çağrıştırıyor. Aslında severek yaptığın işin ana gelir kaynağın olan değil, sana kendini iyi hissettirerek bambaşka deneyimler , arkadaşlar, fikirler, ürünler kazandıran benim enteresan bakış açımla. İşin büyüsünü, neşesini kaybetmeden; para kazanacağım edimine girmeden. Kendi yapabildiğin, sevgiyle sunabildiğin sanki.

Şu an keşifte gibi hissediyorum kendimi; eee kolay mı daha incelenecek milyonlarca seçeneğim var. Her biri ayrı bir zenginlik, her biri ayrı bir emek...

Yaratıcılığın açığa çıktığı her yerde sevginin varlığını hissederim, orada sen olursun. Sevgi sunulan her alan da çoğalır...


O zaman hem yazmaya hem de çoğaltmaya devam…

Fotoğraf: Teoman Murat Demiroğlu

Share

15 yorum:

  1. Cok guzel anlatmissiniz size katiliyorum. Hergun bende bircok yetenek kesfediyorum internette mesela bazi arkadaslar cok guzel yemek yapiyor, ayni zamanda onu oyle güzel fotofrafliyor ki tecrubeli bir fotografci edasiyla sonra onu oyle guzel bir hikayeye bagliyorki boyle yazi yazabilen bir insan nerdeymis bu zamana kadar diyorum icimden. Aslinda ev hanimi diye baktigimiz bir cok arkadasimiz kesfedilmemis yazar asçı, ressam daha neler nelermis megerse . Internetten asosyallestırıyormus insani hadi canim bircok yeteneklere kapi aciyor bence. Bizde onlari paylastikca birşeyler kazanip sosyalleşiyoruz bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum Güldenin Mutfağı bu sayede birbirini tanıyıp paylaşımları da katlayabilmek de neşe veriyor insana. Herkesin kendini anlatış hikayesi farklı aslında :) "İyi ki de başladım ben de" diyebiliyorum bu dünya bana yabancıydı içine girdikçe bambaşka bir güzellik çıkıyor karşıma.

      Sil
  2. ne güzel yazmışsınız..ben de aynı duygularla başladım blog yazmaya ve 5 yıldır devam ediyorum..bazen her yerde olduğu gibi bu alanda da hırsların, farklı farklı yüzlerin olduğunu görüp kendi içime çekilsem ve umutsuzluğa kapılsam da, burası benim özgürlük alanım diyerek tekrar kaldığım yerden devam ediyorum..sevgiyle yapılan herşey birgün hakettiği yeri bulur, yazmaya devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün M zaman zaman vazgeçiyorum durumuna gelsem de geri dönüyorum. Yazmayı çok seviyorum :) Bu nedenle devam etmeyi seçmeyi hatırlatacağım sürekli kendime.

      Sil
  3. Hem güzel bir yazı, hem de düşündürücü.
    Gerçek hayatta bu kadar fazla bilgiye ve insana ulaşmak mümkün değil.
    Insanlar nasıl mutlu ise başkasının haklarını ihlal etmeden devam etsinler derim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkınız için teşekkür ederim Birgül Erdoğan. Sevgiler...

      Sil
  4. keyif için yazıyorum ve keyif aldıkça da devam edeceğim sanırım :)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel anlatmışsınız. Ben gerçekten bu işten keyif aldığım için yazıyorum. Yazdıklarımı birilerinin okuması, onlarla paylaşımda bulunmak ise inanılmaz bir manevi haz veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzellik Hikayesi açıkçası ben hafta sonundan beri blogları incelemeye başladım. Bambaşka bir dünya, anlatımlardan, yazılanlardan gördüklerim bence çok güzel. Herkesin böylesi yaratımlarını paylaştıkları bu alanların daha çok kişi tarafından farkedilmesi dileklerimle :) Sevgiler.

      Sil
  6. Çok doğru konu önemli değil , insanların özellikle hobi olarak kendilerini anlatmaları ve okuyanların da zevk alarak bilgi sahibi olmaları çok hoş. Okumakta yazmakta çok hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin yetenekelri kendine has… Onların her biri bize yeni bir bilgi :) teşekkür ederim, sevgiler

      Sil
  7. Cok guzel ifade etmisiniz.. Kaleminize saglik.. Daha uzun yillar yazmaya devam edersiniz insallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Filiz Hanım, yazmak benim için bambaşka. Hele ki değip dokunduğunu görmek, katkı olabilmesi en mutlu eden. Sizin büyük emek vererek sürdürdüğünüz grubun katkıları da benim için çok değerli. Sevgiler.

      Sil
    2. Ben tek basima bir yapmiyorum.. Sizlerin destegiyle yuruyor hersey.. Aramizda oldugunuz icin ben tesekkur ederim..sevgiler..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerli..

SYMRNAİZ BÜTÜN HAKLARI SAKLIDIR. ©2014

TASARIM-GULTASARİM