26 Şubat 2015 Perşembe

Hayatı bir çocuk neşesinde yaşamak

“Hayatı bir çocuk neşesinde yaşamak” dedim bugün kendime. O neşeyle var olmak, sadece bir oyuna takılı kalmak. Uyanır uyanmaz hemen başına oturmak, kaldığın yerden devam etmek.



Bir çocuk neşesinde sevebilmek, meraklı gözlerle etrafa bakınıp yeni olan her şeye ilgi duymak. Denemek, sevmek; sevmemek. Sonra bir daha denemek.

Bir çocuk neşesinde üzülmek; kısacık, kinlenmeyen, hemen bitiveren.

Neşeyle başlamak hayata başka. Gülümseyen enerjiyi herkese yayabilmek. En sevdiğim sinirlenmemek mesela. “Geçmişte ne çok beni sinirlendiren vardı” farkındalığında hala olabilecek olanı yumuşak bir gönülle kabullenmek.

Hayatı endekslediğimiz beklentilerin yarattığı sisin ardından açılan temiz hava ve boşluğu kucaklıyorum. Hani acayiplikler dünyasının kavga eden varlıklarından sıyrılmış öylece kendi halinde salınan bir yaprak gibi. Ya da kabarmaya inat esen rüzgarla yükselen dışarıdan bakınca kabarıp alçalan dalgaların içeride ise temizlenen bir deniz dibinin yaşayanı.

Bu hayatı buradaki realitesinde değil de; tüm alanlarında yaşamanın verdiği neşeyle kucaklıyorum. Bugün biraz daha taşıyorum, çocukça neşesinde alıp kabul ettiğim yaşamın mucizeleriyle çoğalıyorum.

Bundan daha iyi nasıl olur?

Başka neler mümkün?

Fot: Teoman Murat Demiroğlu

Share

11 yorum:

  1. Keşke çocuk neşesinde kalabilseydik ama hayat müsaade etmiyor ki... kimbilir, içimizde bir yerlerde çocuk neşemiz vardır .... bir el uzatsak elimizi tutar ne dersin:))) sevgiler Hande:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kesinlikle tutuyordur Filiz Hanım, bazen yemek yaparken, bazen bir şarkıyı mırıldanırken, bazen de sadece kendinizle kaldığınız zamanlarda eminim sizinle o neşenin içindedir. Sevgiler...

      Sil
  2. Çok güzel anlatmışsınız yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Kocaman olsa da neşesi hep varolan :) Sevgiler...

      Sil
  4. İçimizdeki çocuğu arada serbest bırakmakta fayda var. Eğlenmek ve gülmek aslında en çok bize lazım... Lazım ki, beslenelim, güçlenelim, enerji yüklenelim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, enerjiyi dengelemek, yaşamı da kolaylaştırır :) Sevgiler...

      Sil
  5. İçiimizdeki çocuk hep öyle kalırsa hayat mutlulukla gecer ve kotu herseyın ustesınden gelebılrıız..sevgıler cok guzel olan bu paylasım cıın tesekkurler...

    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil
  6. Ben teşekkür ederim zaman ayırıp okuduğunuz için :)

    YanıtlaSil
  7. Ah keşke içimizdeki çocuk her zaman olaylar karşısında öne atılabilse.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Çok Değerli..

SYMRNAİZ BÜTÜN HAKLARI SAKLIDIR. ©2014

TASARIM-GULTASARİM